Lakossági roham a napelemekért a rezsibejelentés után

Többszörösére ugrott a háztartási méretű napelemes rendszerek iránti lakossági érdeklődés a rezsicsökkentés korlátozásáról szóló bejelentés után. Az új körülmények között még úgy is jelentősen javulnak az ilyen beruházások megtérülési számai, hogy költségeik növekedése miatt a telepítő cégeknek is árat kell emelniük. Az iparág várhatóan képes lesz kiszolgálni az erősödő keresletet, de ez megnyújthatja a beruházás időigényét.

Forrás: portfolio.hu

Többszörös a kereslet

A Portfolionak Szolnoki Ádám, a Manap iparági egyesület elnöke mondta:

A rezsicsökkentés részleges kivezetéséről szóló kormányzati bejelentést követően egyértelműen nagyon megerősödött a lakosság érdeklődése a háztartási méretű napelemes rendszerek iránt, mégpedig szó szerint egyik napról a másikra

Szakértői becslések szerint nagyságrendileg 3-5-szörösére emelkedett a HMKE telepítése iránt érdeklődők száma, 1-2 nappal a bejelentés után pedig már meg is kötötték a megszorítás által motivált első új szerződéseket.

A kormány által bemondott számok sok embert megijesztettek, a családi házak energiafelhasználása gyakran meghaladja a kiszámolt átlagot, ráadásul az elmúlt években a lakosság körében egyre népszerűbb az elektromos fűtés és melegvíz-előállítás.